Gemarineerde olijven

(Anti-pasti)   

250 gr olijven – ½ verse rode chilipeper – 2 t knoflook – ½ tl gedroogde oregano – 1 tl verse tijm (½ tl gedroogd) – 1 tl verse rozemarijn (½ tl gedroogd) – 1 laurierblad – schil van ½ sinaasappel – schil van 1/4 citroen – 2 el sinaasappelsap – olijfolie

Olijven met een mesje diep inkerven en in een afsluitbare pot doen. De peper halveren, zaadlijsten eruit halen en fijn hakken. De knoflook persen en met de peper toevoegen. Hak de rozemarijn fijn, rasp de schil van sinaasappel en citroen (of trek reepjes schil met een zesteur) en voeg met de rozemarijn  en laurier toe aan de olijven. Giet er zoveel olijfolie over tot de olijven onder staan. Sluit de pot en laat min 3 dagen op een donkere en koele plaats staan. Af en toe omschudden.