Pittige Moorse kipblokjes

(tapa)

2 t knoflook – 1 tl zout – 1 tl milde kerriepoeder – ½ tl korianderzaad – 1 tl paprikapoeder – ¼ tl gedroogde tijm – peper – 3 el olijfolie – 1 el citroensap – 450 gr kipfilet

Verwarm de oven voor op 200 oC. De knoflook fijnwrijven in een vijzel met het zout, voeg de kerrie, korianderzaad, paprikapoeder, tijm en peper toe. Roer de olie en citroensap erdoor. Snij de kip in blokjes en schep door de marinade. Zet 24 u afgedekt in de koelkast. Rijg 3 stukjes kip aan een satéprikker, leg ze op een bakplaat. Zet ze in de hete oven, ca 3-4 min per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer met partjes citroen.

Dit recept kan ook met lamsvlees of varkensfilet gemaakt worden. Het vlees kan ook in een koekenpan gebakken worden. Olie in de pan hoeft niet, de marinade bevat al olie.