Granola.

Dit recept is een variant op het recept uit “mind your feed”.

200 gr vlokken (haver, boekweit etc) – 75 gr quinoa of gierst – 125 gr noten (gemengd, pistache, pecan etc) – 75 gr pitten (zonnebloem, pompoen etc) – 75 gr rozijnen – 50 gr cranberries – 2 el kokosolie of zonnebloemolie – 4 el honing of acaciasiroop – 1,5 tl kaneel – 1 zakje vanillesuiker

De vlokken mengen met de quinoa of gierst, gehakte noten en de zaden. Kokosolie of olie verwarmen en hierin de honing, kaneel en vanillepoeder oplossen. Schep door het mengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het mengsel erop. Rooster 15 min in een oven van 180oC, schep iedere 5 min om. Laat het mengsel buiten de oven helemaal op de bakplaat afkoelen, dan wordt het knapperig.

Schep er dan de rozijnen en cranberries erdoor. Bewaar in een afgesloten pot.