Kip in rode wijn

(Grieks)

Marinade: 3 dl volle rode wijn – 2 t knoflook – 1 ui – 1 laurierblaadje – ½ el zw peperkorrels – ½ el ketoembar – 4 kruidnagels – ½ kaneelstokje
4 kippenpoten – olijfolie – ½ winterwortel – 150 gr knolselderij – 1 ui – ½ Spaans peper – 3 t knoflook – ½ el verse tijm –  1 el bloem – 1 tl honing – 1 el cognac

Snij de knoflook in grove stukken, snij de ui in 4-en, kneus de peperkorrels. Maak een marinade van de ingrediënten (t/m kaneelstokje) en marineer de kippenpoten hierin liefst 1 nacht, maar minimaal 2 u. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Bewaar de marinade.
Bak de kip goudbruin in een flinke scheut olijfolie en haal uit de pan. Snij de wortel in ½ plakjes, de knolselderij in kleine blokjes, de ui, peper en knoflook fijn. Voeg dit toe aan de pan, samen met de tijm en bloem. Roer goed, voeg de marinade, honing en cognac toe. Breng aan de kook, leg de kip terug in de pan en laat het op laag vuur in ca 1 uur gaar stoven.