Kip met abrikozen

(India)

4 kippenpoten – 4 chilipepertjes – ½ el kaneel – 1½ tl komijn – 4 kardamompeulen – 6 kruidnagels – 2 cm gember – 12 gedroogde abrikozen – 2 uien – 3 t knoflook – 2 el tomatenpuree – 2 el azijn – 1½ el bruine suiker – peper en zout – 2 el olie

De chili fijnwrijven met kaneel, komijn, kruidnagels, de zaadjes uit de kardamompeulen,
2 t knoflook tot een puree. Rasp de gember en roer de helft hiervan door de kruidenpasta. Smeer de kippenpoten in met dit mengsel en laat ze min 1 uur staan.
De abrikozen in een ½ ltr water koken tot ze zacht zijn, in een pan zonder deksel. De uien pellen, halveren en in dunne ringen snijden. De ui fruiten in de olie, hak de overgebleven knoflook fijn en voeg met de rest van de gember toe. Fruit nog 2 min. Leg de kip in de pan en bak rondom goudbruin. Leng de tomatenpuree aan met ¼ ltr water en voeg dit toe. Laat de kip 30 min sudderen. Voeg de azijn, suiker, peper en zout, en de gewelde abrikozen met wat kookvocht toe, roer om en laat nog ca 10-15 min zachtjes sudderen.

Lekker met bv couscous en sperziebonen.