Aardappelgratin met peer

2 t knoflook – 500 ml melk – 250 ml slagroom – mpt nootmuskaat – 4 stevige handperen – 1 kg vastkokende aardappelen – 100 gr geraspte oude kaas – 25 gr boter

Knoflook pellen en pletten. Met de melk, room, nootmuskaat, peper en zout tegen de kook aan brengen.
Laat 5 min zachtjes koken. Verwijder knoflook.
Peren en aardappelen schillen. Peren halveren en klokhuis verwijderen. Aardappel en peer met bv kaasschaaf in dunne plakjes snijden. Ovenschaal in vetten en hierin afwisselend laag om laag de aardappel en peer leggen. Giet hierover het roommengsel, goed verdelen.
Strooi de kaas en daarna de in kleine blokjes boter hierover.
Zet de schaal 75 min in een oven van 175C. De aardappels moeten gaar zijn en de bovenkant goudbruin.