Gemengde groentecurry

 (India)  

3 el olie – 1 ui – 1 tl komijnzaad – 1 kleine aubergine – ¼ bloemkool – 1 paprika – ½ winterwortel – ½ prei – 1 kleine courgette – 1 tl tarmeriek – 1 tl ketoembar – 1 tl chilipoeder – 3-4 tomaten – 2 takjes koriander – 1 groene peper

Snij de ui fijn en fruit met de komijnzaadjes in de olie. Snij de aubergine in blokjes, verdeel de bloemkool in kleine roosjes, snij wortel in ½ plakjes van ½ cm dik. Voeg deze groenten toe aan de uien en bak 4-5 min. Snij de courgette in ½ plakjes van ½ cm dik, de paprika in stukjes, de prei in ½ ringen. Voeg deze groenten toe, bestrooi met zout, tarmeriek, ketoembar en chili. Snij de tomaat in stukjes en voeg deze toe. Goed omroeren en ca 5 min op laag vuur beetgaar laten worden. Snij koriander en peper fijn en roer deze erdoor.