4 rode bieten – 8 t knoflook – olijfolie – zout en peper – 100 gr blauwe schimmelkaas (gorgonzola, blue stilton, roquefort, Danisch blue etc) – pijnboompitjes of zonnebloempitten
Kook de rode bieten in ca 1 uur gaar. Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Zet ze in koud water en pel de schil eraf. Snij ook de wortelpunt eraf. Snij ze daarna in 4-en of 8-en (afh. van de grootte) Plet de knoflooktenen. Leg de bieten en de knoflook in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Giet er ruim olijfolie erover en schud goed door elkaar.
Rooster 30-45 min in een oven op 180o C. Haal de knoflooktenen uit de ovenschaal. Verkruimel de kaas en verdeel over de geroosterde bieten. Zet nog 3-5 terug in de oven. Bestrooi voor het serveren met de pitjes.