(Frans)
4 aardperen (topinamboer) – 2 pastinaken – 2 winterwortels – 2 uien – 100 gr gemengde paddenstoelen – 4 flinke tenen knoflook – olijfolie – takje rozemarijn – 2-3 takjes tijm – peper en zout
De oven voorverwarmen op 190o C.
Schil de aardperen, pastinaken en wortel. Snij ze in stukken van ca 2,5 cm. Snij de uien in 8-en. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en blancheer hierin de aardperen, pastinaken en wortels ca 3 min. Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Leg de geblancheerde groenten, de uien, knoflook, rozemarijn en tijm in een braadslee. Bestrooi met peper en zout en giet er een ruime hoeveelheid olijfolie overheen. Hussel met de handen door elkaar, zodat alles goed met olijfolie is bedekt. Zet in het midden van de oven en rooster ca 50-60 min. Af en toe omscheppen.
Verhit 1 el olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooi met peper, zout en wat tijm.
Leg de geroosterde groenten op een warme schaal en schep de paddenstoelen erover.
Op deze manier kan bv ook knolselderij, koolrabi, aardappelen geroosterd worden.