Griesmeelpudding met rozijnen

Naar een recept van de moeder van een vroegere vriend, ze maakte fantastische griesmeelpudding. Aan mij heeft ze destijds haar recept verklapt. Deze vormt het uitgangspunt voor dit toetje.

1 ltr volle melk – 100 gr griesmeel – 60 gr suiker – 2 zakjes vanillesuiker – 50 gr rozijnen/gedroogde abrikozen in stukjes – 2 eieren – 20 gr boter

Breng de melk met daarin de rozijnen/abrikozen rustig aan de kook. Meng de griesmeel met de suiker en vanillesuiker en strooi dit in de zacht kokende melk, roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.

Laat ca 5 min zachtjes koken tot het goed gaar wordt en dik wordt.

Splits de eieren, roer de eidooiers los en meng met wat van het griesmeelmengsel. Doe dit weer terug in de pan, roer goed en laat vooral niet meer koken! Roer van het vuur de boter erdoor.

Laat afkoelen, zo nu en dan roeren om een vel te voorkomen.

Eiwitten met een snuf zout stijfkloppen. Als de pudding bijna helemaal is afgekoeld de eiwitten erdoor spatelen, begin met een beetje en daarna de rest.

Giet in een schaal, dek deze af met plasticfolie en zet in de koelkast.