½ ltr melk – 50 gr bloem – 60 gr boter – snuf zout – 2 zakjes vanillesuiker – 100 gr suiker – 2 eidooiers – 2 eiwitten
Maak van de melk, boter en bloem een roux. Voeg van het vuur af het zout, vanillesuiker en daarna de gewone suiker erdoor. Goed roeren zodat de suiker goed oplost. Klop de eidooiers los, voeg wat van de saus toe, roer goed dooreen en giet dit bij de saus. Roer goed. Laat onder af en toe roeren afkoelen. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze door de massa. Wordt deze crème niet meteen gebruikt, dan koel bewaren.
Gebruik:bv.
Verse aardbeien, kersen, frambozen een paar uur marineren met wat suiker en een flinke scheut likeur (bv Cointreau). Giet er dan de (nog beetje warme) crème overheen en laat goed afkoelen.
In triffle met cake, vruchten afgewisseld in laagjes.
Warme appeltaart.
Appeltjes uit de oven.