Perenbavarois

1 citroen – 75 gr suiker – 1 ltr water – 4 stevige, niet te rijpe handperen – 6 blaadjes gelatine – 2½ dl slagroom – 200 gr volle kwark – 6 el likeur (cointreau, grand marnier) 2 eiwitten – 75 gr poedersuiker

Citroen uitpersen en met suiker en water aan de kook brengen. De peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen. Leg ze in het suikerwater en laat op laag vuur in ca 30  gaar worden. Laat de peren in het water afkoelen. Schep ze uit de pan, laat uitlekken en snij in stukjes.
Laat de gelatine weken in ruim koud water. Verwarm 1 dl van het kookvocht en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Klop de slagroom stijf. Roer de likeur door de kwark en schep dit door de geklopte slagroom.
Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Klop dan de suiker er geleidelijk door. Schep de stukjes peer door het kwarkmengsel, daarna de opgeloste gelatine. Laat licht opstijven, af en toe omscheppen. Als het mengsel wat stijf begint te worden de geklopte eiwitten er luchtig door spatelen.
Spoel en puddingvorm om en schep het mengsel erin. Laat in de koelkast min 4 uur opstijven.

Serveer met lange vingers en een saus bv sinaasappelsaus of kiwisaus.