(Italié)
Vulling: 40 gr boter – 40 gr basterdsuiker – 1 ei – 2 el bloem – 20 gr gemalen amandelen
4 perziken of nectarine – 20 gr amandelschaafsel – 30 ml likeur – snuf kaneel of vanillesuiker
125 gr mascarpone – 0,75 ml créme fraîche – ½ el basterdsuiker – ½ zakje vanillesuiker – 1 el likeur
Oven voorverwarmen op 180o C.
Amandelvulling: Boter zacht roeren met de basterdsuiker. Klop het ei erdoor. Schep daarna de bloem erdoor en roer tot een glad mengsel. Roer de amandelen erdoor.
Ontvel de perzik en halveer. Haal de pit eruit en vul met het mengsel. Bestrooi met de geschaafde amandelen, besprenkel met wat likeur en bestrooi met de poedersuiker. Zet de perzikhelften in een ingevette vuurvaste schaal, dek af met aluminiumfolie en plaats 15 min in de oven. Serveer met de mascarponeroom:
Mascarpone kloppen met de crème fraîche, suiker en likeur.