Zuurkool met banaan? Jawel, het is namelijk heerlijk. De banaan smelt bijna door de hitte en geeft aan deze schotel een licht zoet, fijn aroma. Gewoon proberen.
1 kg aardappelen – 3 dl melk – 20 gr boter – 300 gr wijnzuurkool – 350 gr gehakt hoh, gekruid – 2 bananen – p&z – nootmuskaat – 25 gr gesmolten boter
Aardappelen schillen, wassen en met wat zout in 20 min gaar koken. Stoom ze droog en pureer ze. Verwarm de melk en voeg geleidelijk door de gepureerde aardappelen tot er een smeuïge puree ontstaat. Roer de boter er doorheen en maak op smaak met p&z en evt nootmuskaat.
Ondertussen het gehakt rul bakken en banaan in stukjes snijden.
Vet een ovenschaal in en vul deze laag om laag met puree – zuurkool – gehakt en banaan, herhaal nog een keer, bovenop de rest van de puree. Strijk glad en giet er de gesmolten boter erover.
Zet 20 min in een voorverwarmde oven van 220oC, tot het goed heet is en de bovenkant lichtbruin ziet.Edit