500 gr broccoli – 2 uien – 1 el olijfolie – 2 t knoflook – 250 gr kastanjechampignon – 1 tl paprikapoeder – 1 ½ tl droge basilicum – 1 el tomatenpuree – ¼ bouillonblokje – 4 tomaten – 225 gr volle kwark – 250 gr oude kaas – peper – 3 el boter – 3 el bloem – 3 ½ dl melk – 150 gr gorgonzola – sesamzaad – 400 gr lasagnevellen
Broccoli in kleine roosjes verdelen en beetgaar koken, laten uitlekken. De uien fijn snijden en fruiten in de olie. Snij de knoflook fijn, voeg toe aan de uien en fruit even mee. Halveer de champignons, snij grote in 4-en. Bak deze even mee tot ze lichtbruin zien. Voeg de tomatenpuree toe, bak even mee. Voeg de kruiden en bouillonblokje toe en laat even pruttelen. Snij de tomaten in plakken van ½ cm. Roer de kwark los met de geraspte kaas. Smelt de boter, voeg goed roerend de bloem toe, laat deze even “zweten”. Voeg geleidelijk, goed roerend de melk toe. Laat 5 min zachtjes doorkoken zodat de bloem goed gaar wordt en de saus mooi bindt. Voeg dan de verbrokkelde gorgonzola toe en laat deze smelten in de saus.
Bedek de bodem van een ingevette lasagneschaal een laag voorgekookte lasagnevellen. Leg hierop laag voor laag: plakjes tomaat – kwarkmengsel – broccoli – champignonsaus. Dan weer lasagnevellen enz., eindig met lasagnevellen met daarop het laatste beetje saus, bestrooi met wat sesamzaad, zet 40 min in oven van 200o C