Een recept uit het blad Boodschappen, oorspronkelijk met zeevruchten. In dit recept met verse vis en garnalen. Een kleinere garnaalsoort is handiger dan bv gamba’s.
75 gr boter – 50 gr bloem – 2,5 dl warme melk – 2,5 dl warme visbouillon – peper en zout – 2 el olijfolie – 1 ui – 2 t knoflook – 1 tl droge tijm of 1 el verse – 1 el tomatenpuree – 6 rijpe trostomaten – witte vis, verse zalm en garnalen bij elkaar 500 gr – ½ dl room – 250 gr lasagnevellen – 200 gr gerookte zalm – 100 gr Parmezaanse kaas
Maak een saus van boter, bloem, melk en bouillon. Op smaak maken met peper en zout. Laat afgedekt afkoelen. Ui en knoflook fijn snijden en fruiten in de olie. Tijm en tomatenpuree toevoegen en 1 min meebakken. Tomaten in blokjes snijden, toevoegen aan de ui en 5 min laten stoven zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg room en zeevruchten toe en laat 1 min mee warmen. Laat het daarna wat afkoelen. Roer er ¼ van de bechamelsaus door. Op smaak maken.
Oven voorverwarmen op 200o C. ¼ Deel van de bechamelsaus over de bodem van een schaal van 20 x 30 cm verdelen, bedek met 3-4 lasagnevellen, hierop ¼ van de zeevruchtensaus en wat zalm. Hierop weer lasagnevellen etc. In totaal 4x. Dek af met lasagnevellen en rest van de bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en bak 40 min in de oven. Laat ca 10 min staan vóór het aansnijden.