Pasta met kip uit de oven

(Italië)

300 gr penne – 4  tomaten – 2 el balsamico azijn – 1 el olijfolie extra vierge – 2 uien – 2 knoflook – 200 gr broccoli – 100 gr champignons – ¾ pakje gezeefde tomaten – 60 ml crème fraîche – verse rozemarijn – verse basilicum – majoraan  – 2 gerookte kipfilets – 2 el rode pesto – 150 gr geraspte kaas

Kook de pasta beetgaar. Snijd de verse tomaten in stukken en marineer ze met de balsamico azijn en olijfolie in een schaaltje. Kook de broccoli beetgaar, giet af en spoel met koud water na. laat goed uitlekken. Voeg de basilicum, rozemarijn, majoraan en de helft van crème fraîche aan het tomatenmengsel toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200C. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze ca 3 min in wat olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze rondom goudbruin. Voeg het tomatenmengsel, de gezeefde tomaten, overgebleven crème fraîche en de pesto toe en laat het onder af en toe roeren zachtjes indikken. Roer de in stukjes gesneden kip erdoor. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal, leg hierop de broccoli , dek dit af met de tomaten-kip saus en strooi de kaas erover. Zet in het midden van de oven en bak de schotel 20-30 min mooi goudbruin.