deeg: 300 gr bloem – 150 gr boter – snuf zout – 1 ei
1 ui – 2 t knoflook – 2 el olijfolie – 3 paprika’s (ro-ge-gro) – 100 gr roomkaas – 125 ml slagroom – 3 eieren – 1½ el kappertjes – 1 tl paprikapoeder – tijm, oregano, basilicum naar smaak – 20 zwarte olijven – peper en zout
Verwarm de oven voor op 200o C. Vet een quichevorm van 26 cm in en bestrooi met wat bloem. Maak een kneeddeeg 4, en bekleed hiermee de vorm, zet koud weg. Snij de olijven in ringetjes. De ui en knoflook snipperen en fruiten in de olie. Snij de paprika’s in stukjes en bak 5 min mee. Klop de roomkaas, slagroom en eieren goed los. Meng de paprika, kappertjes en olijven hierdoor. Maak op smaak met peper, zout, paprikapoeder en de kruiden. Schep dit in de deegvorm. Bak 45-50 min in het midden van de oven.