Quiche mozzarella

(Italië)

12 velletjes bladerdeeg (of zelf maken, zie deegsoorten) – 1 ui – 1 t knoflook – 1 el olie – 1 paprika – 3 tomaten – kruiden naar smaak – peper en zout – 200 gr gekookte ham – 250 gr mozzarella – 1 eidooier    

Bladerdeeg ontdooien, en een ingevette springvorm van 26 cm met ¾ van dit deeg bekleden.
Ui fijn hakken en met de gehakte knoflook fruiten in de olie. Voeg de in kleine stukjes gesneden paprika toe, fruit 1 min mee. Snij de tomaten en stukjes en voeg die toe. Kruid naar smaak. (bv oregano, tijm, basilicum).
Laat even sudderen, laat wat afkoelen en schep in de deegvorm. Leg hierop de in blokjes gesneden ham. Snij de mozzarella in plakjes en leg die  op de ham.
Rol de rest van de bladerdeeg uit en leg die op de vulling, druk de randen goed aan en snij overtollig deeg weg.
Klop de eidooier los en bestrijk hiermee het deeg. Bak 30 min in een oven van 200C.