(Italië)
200 gr bloem – 100 gr boter – 1 ei – snuf zout – 1 el water – 2 flinke struiken witlof – 6 ansjovisfilet – 1 t knoflook – el olie – ½ tl tijm – 2 eieren – 125 ml crème fraîche – 1 bol mozzarella – 3 el pittige kaas – peper en zout
Verwarm de oven 10 min voor op 175o C.
Maak een kneeddeeg 4 van bloem t/m water. Vet een quichevorm 24 cm in met boter en bestrooi met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee. Zet in de koelkast.
Snij de knoflook en ansjovis fijn en fruit het in de olie. Snij de witlof in reepjes en voeg toe, bestrooi met de tijm en roekbak 3-4 min en laat afkoelen. Schep in de deegvorm. Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg op de witlof. Klop de eieren met de crème fraîche, peper en zout en giet over de witlof. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak ca 30 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.