Vegetarische groententaart

1 portie kneeddeeg 4 – 50 gr pijnboompitten – 1 paprika – 1/2 prei –  250 gr champignons – 1/2 courgette – 200 gr feta – 3 eieren – 1 dl room – 1 t knoflook – 2 el olijfolie – paprikapoeder – kerriepoeder – oregano – 75 gr pecan- of walnoten

Verwarm de oven voor op 175C. Vet een vorm van 26 cm in met boter en bestrooi met bloem. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Zet koud weg.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Haal uit de pan. Klop de eieren los met de room en wat peper en zout. Snij de paprika in blokjes, de prei in halve ringen, courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Hak de noten grof. Snij de feta in blokjes van 1 cm. Verhit olie, en fruit de knoflook en prei op middelhoog totdat de prei zacht begint te worden, schud in een kom. Bak dan de courgette en de paprika en voeg bij de prei in de kom. Bak dan de champignons en voeg bij de andere groeten. De groenten moeten beetgaar zijn. Voeg de kruiden naar smaak toe en meng goed. Schep de feta en de noten en pijnboompitten erdoor. Giet eventueel loskomend vocht af. Schep het mengsel in de deegvorm en giet de geklopte eieren erover. Bak de taart 45-60 min in het midden van de oven.