400 gr gemengde zeevruchten – 3 el olijfolie – 2 sjalotjes – 2 t knoflook – 300 gr risottorijst – 1,5 dl droge witte wijn – 7,5 dl visbouillon 1 – 0,75 ml créme fraîche – 50 gr Parmezaanse kaas – peper en zout – 2 el verse peterselie
De zeevruchten in een grote pan met dikke bodem 1 min roerbakken in 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan, voeg rest olie toe en fruit hierin de fijngesneden sjalotjes en knoflook. (2 min) Voeg de rijst toe, roer goed zodat alle rijst met wat olie is bedekt. Bak ca 2 min en voeg dan de wijn toe, roer tot de wijn is opgenomen, zet het vuur niet al té hoog. Voeg daarna geleidelijk 7,5 dl visbouillon toe, blijf goed roeren en voeg pas nieuwe bouillon toe als het andere is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is gebruikt, de rijst beetgaar is en er smeuïg uitziet. Voeg dan de créme fraîche en kaas toe, roer goed en maak op smaak met peper en zout. Roer dan de zeevruchten erdoor en warm goed door. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.