1 ui – 1 t knoflook – 2 lente-uitjes of sjalotjes – olijfolie – 300 gr risotto – 6 dl bietensap – 3 dl sterke groentebouillon – 2 gare bieten – 1 volle el boter – 125 gr magor of verse geitenkaas – evt ter garnering: walnoten en ruccola
Rode bieten wassen en in ca 1 uur gaar koken, ze moeten onder water staan. Je kunt ze ook roosteren, dit geeft een diepere, zoeter smaak. Hiervoor de bieten ieder apart in aluminiumfolie wikkelen (blinkende kant naar binnen) en in ca 1 uur gaar roosteren in een voorverwarmde oven van 200o C.
Gare bieten pellen en in kleine blokjes snijden. Ui en knoflook fijn snijden en fruiten in wat olie. Risotto erdoor roeren, en afwisselend de bouillon en bietensap erdoor roeren. Laatste 2 min de bietenblokjes erdoor roeren. Als het gaar is de boter erdoor roeren. Op smaak maken met p&z.
Verdeel over de borden en garneer met stukjes magor of verse geitenkaas. Evt walnoten en ruccola.