Komkommersalade met sesamzaad

(China)

1 el sesamzaad – 2 rode uien – 2 t knoflook – stukje gember – 2 el olie – 1 komkommer – 2 el witte wijnazijn – ½ tl kurkuma – 1 tl bruine basterdsuiker – 2 el sesamolie –  1/4 verse rode peper – peper en zout

Sesamzaad lichtbruin roosteren in droge koekenpan. Schud in een schaaltje. Pel de uien en snij ze eerst in 4-en, daarna in dunne plakjes. Knoflook pellen, gember schillen en daarna fijn snijden. Uien met knoflook en gember fruiten tot de uien lichtbruin kleuren. De komkommer schillen (indien gewenst) en in de lengte halveren. De zaadlijsten met een theelepel verwijderen. Daarna de komkommer nogmaals in de n de lengte halveren en dan in plakjes snijden, Voeg ze toe aan de uien, verwarm 2 min mee en schep in een schaal. Haal de zaadlijsten uit de peper en snij fijn. Maak een dressing van olie, azijn, rode peper, kurkuma, suiker, peper en zout.
Giet over de komkommer en bestrooi met de sesamzaadjes.