1 kleine rodekool – 2 zure appels – 1 ui – 5 el olijfolie- 3 el rode wijnazijn – 1 el citroensap – 2 el suiker – 3 el sinaasappelsap – sinaasappel
Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers 1 helft uit. Maak de kool schoon: verwijder lelijke bladeren, snij de kool in 4-en en snij de harde stronk eruit. Snij de kool in hele dunne reepjes (met de kaasschaaf). Blancheer de koolreepjes 7-8 min in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken. Snij de ui fijn. Schil de appels, verwijder klokhuis en snij in reepjes. Meng de kool met de appel. Klop de olie, azijn, sinaasappel- en citroensap, sinaasappelschil tot een dressing. Roer de ui erdoor. Maak op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en zet 30 min koud weg.