150 gr gemengde sla (waterkers, ruccola, veldsla) – 100 gr taugé – sap van 1 citroen – 2 el vissaus of sojasaus – 1 tl mosterd – 1 el zonnebloemolie – 1 avocado – 100 gr pinda’s – 1 rode Spaanse peper – 2 t knoflook – 2 sjalotten – handje verse koriander – peper en zout – scheutje olie om te bakken
Overgiet de taugé met kokend water en schep direct over in koud water. Laat in een vergiet uitlekken. Klop het citroensap, de mosterd, zonnebloemolie en vissaus tot een dressing. Schep de taugé erdoor en laat 10 min marineren. Verdeel de gemengde sla over 4 borden. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij in repen. Leg de avocado op de sla en verdeel de gemarineerde taugé erover.
Pel en hak de knoflook en sjalotten fijn. Verwijder de pitjes van de Spaanse peper en hak deze ook fijn. Bak pepers, knoflook en sjalotten ca 1 min in de olie. Voeg de pinda’s toe en bak nog 1 min door.
Bestrooi mengsel met zout en verdeel over de salade. Garneer gehakte koriander en druppel nog wat dressing over.