1 blik witte (boter)bonen (ca 400 ml) – 6 zongedroogde tomaten – 1 blikje tonijn op water – 10 olijven – 5 el olijfolie – 2 el sherry azijn – wat bieslook, peterselie – 50 gr rucola – zout – peper
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Verwijder de steeltjes van de rucola. Hak de tomaatjes grof. Laat de tonijn uitlekken en maak ze met een vork los. Klop olie en azijn door elkaar en voeg zout en peper op smaak toe. Voeg de fijngesneden bieslook en peterselie toe. Giet de dressing over de bonen. Goed mengen. Voeg de tomaten, gehalveerde olijven, gehakte kruiden toe. Maak op smaak met peper en zout. Laat in de koelkast 1 uur op smaak komen. Meng vlak voor het serveren de rucola erdoor.
Met verse tomaten kan ook. Neem dan ca 8 kerstomaatjes of 3 trostomaten, waarvan de zaadjes zijn verwijderd.