Pindasauzen

Pindasaus I.

1 dl kokosmelk – 1 t knoflook – ½ ui – 1 el rode currypasta – 1 tl laos – 1 el vissaus – 2 el limoensap – 1 el bruine basterdsuiker – 4 flinke el pindakaas – sojasaus – 2 el pinda’s 

Breng kokosmelk aan de kook, voeg fijn gesneden knoflook en ui toe, kook 2 min op middelhoog vuur. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de pinda’s. Laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak met peper en zout en evt sojasaus. Hak de pinda’s fijn en roer die erdoor.

Pindasaus II.

2 el currypasta – 150 gr pinda’s – 2 el olie – 3 dl kokosroom – 2 el vissaus – 1 el sojasaus – 3 el limoensap – 2 el palmsuiker of bruine basterdsuiker – 1 el tomatenpuree

De pinda’s fijn malen. Currypasta losroeren met 1 el water en fruiten in de hete olie. Voeg de andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat op zacht vuur ca 5 min pruttelen. Maak op smaak met  sojasaus, citroensap indien nodig.

ipv pinda’s kun je ook pindakaas gebruiken, ca 150 gr