6 dl kokosmelk – 6 dl groentebouillon – 3 t knoflook – 3 cm verse gember – 2 stengels sereh – 2 blaadjes djeroek poeroet – 3 verse rode pepers – 1 ui – 1 ½ tl koenjit – 600 gr bloemkool – 1 el citroensap – 1 el sojasaus – 2 lente-uitjes – peper en zout – 2 el korianderblad
Kokosmelk mengen met de bouillon, geplette knoflook, grof gehakte gember, sereh, djeroek poeroet, gehalveerde pepers. Breng aan de kook en laat 15 min zachtjes koken. Zeef het daarna.
De ui fijn snijden en fruiten in wat olie, voeg de koenjit toe en fruit 5 min.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en voeg die toe aan de ui, roerbak bak 5 min, voeg de bouillon, citroensap en sojasaus toe. Laat 10 min zachtjes koken. Maak op smaak met peper en zout en de fijn gesneden lente-uitjes. Bestrooi de soep met fijngehakte koriander.