1 aardappel – 300 g courgette – ½ prei – 1 ui – 1 el kerriepasta – 1 laurierblad – 1 blad djeroekpoeroet (citrusblad) – 1 dl kokosmelk – 4 dl bouillon – 1 t knoflook – olie – p&z – citroensap – 1-2 tl vissaus (nam pla) – verse koriander
Ui en knoflook fijn snijden en fruiten in wat olie. Aardappel, courgette en prei in kleine stukjes snijden en erdoor scheppen. Bak even mee. Voeg kerriepasta (ik gebruikte de gele) toe roer door en bak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg laurierblad, djeroekpoeroetblad toe. Laat de groenten op laag vuur goed gaar worden, ca 30 min. Verwijder de blaadjes en pureer de soep.
Roer de kokosmelk erdoor en laat nog 10 min zachtjes koken. Maak daarna op smaak met p&z, vissaus en citroensap. Voeg meer bouillon toe als de soep te dik is. Snij de koriander fijn en strooi over de soep.