2 el olijfolie – 2 sjalotjes – 1 t knoflook – 2 groene paprika’s – 2 el tomatenpuree – 4 tomaten – ½ tl kerrie – 1 tl oregano – 1 tl paprikapoeder – 1 ltr visbouillon – peper en zout – scheutje droge sherry – 150 gr kleine garnaaltjes
Sjalotjes en knoflook pellen en fijn snijden. Fruit deze in de olijfolie. Snij paprika’s in kleine blokjes en voeg deze toe aan de sjalotjes. Bak de paprika glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en bak heel even mee. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min zachtjes koken. Ontvel de tomaten, verwijder zaadjes en snij in blokjes. Voeg met de kruiden toe aan de soep en laat nog 15 min zachtjes koken. Maak de soep op smaak met peper, zout en scheutje sherry. Roer op het laatst de garnaaltjes erdoor.