1 ui – 1 t knoflook – 1 el boter – 1 kleine knolselderij – 6 dl bouillon – 1 takje tijm – 1 takje rozemarijn – 1 blaadje laurier – 1 dl room – wat citroensap – peper en zout – peterselie – truffelolie
Ui en knoflook fijn snijden, de knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden. De ui en knoflook fruiten in de boter, na 1 min de knolselderij toevoegen (bewaar een handje als vulling) en 2 min fruiten. Voeg de bouillon en de kruiden toe en laat 20 min zachtjes koken. Haal de kruiden eruit en pureer de soep. Voeg de bewaarde knolselderij toe en laat 10 min zachtjes koken. Voeg de room toe en maak op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met gehakte peterselie.
Tip: voeg bij het serveren wat druppels truffelolie toe.
Evt. 100 gr champignons in plakjes snijden en goudbruin bakken. Deze op het laatst door de soep roeren.