1-ui – 1 blik gepelde tomaten – 1 ltr bouillon met rundvlees – 250 gr bruine linzen – 2 blaadjes laurier – ½ tl kerriepoeder – snuf gemberpoeder – stuk knolselderij van ca 300 gr of 300 gr gemengde groenten (wortel, paprika, sperzieboontjes, bleekselderij) – 100 gr champignons – 250 gr gehakt – 4 el gehakte bladselderij – p&z – 25 gr boter
Trek een bouillon volgens recept vleesbouillon II, gebruik 350 gr soepvlees. Of gebruik een pot vleesbouillon en voeg dan 8 dl water toe.
Ui pellen en fijn snijden, soepvlees in kleine stukjes snijden. De tomaten in kleine stukjes snijden en met het vocht in een grote soeppan doen. Voeg de bouillon zonder vlees en de ui toe. Breng aan de kook. Linzen afspoelen en roer deze door de kokende bouillon, voeg ook de laurier, kerrie en gember toe. Breng weer aan de kook en laat ca 45 min zachtjes koken.
Knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden en de champignons in plakjes.
Maak het gehakt aan met p&z en helft van de fijn gesneden bladselderij. Draai hiervan kleine balletjes en bak deze rondom bruin in de boter. Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
Roer de knolselderij, gehaktballetjes met de champignons, de rest van de bladselderij door de soep en laat deze ca 15 min zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes en maak de soep op smaak.