500 gr soepkip of kippenpoelet – stukje wortel – tijm – laurier – 1 ltr water – 1 flinke ui – 2 t knoflook – 1 rode peper – 1 courgette – 1 rode paprika – olie – 1 laurierblad – ½ el chilipoeder – 1 tl droge oregano – ½ tl komijn – 1 blikje (70 gr) tomatenpuree – 1 blik bruine bonen (ca 800 ml) – 1 blik kidneybonen (ca 400 ml) – 1 blikje mais (ca 175 ml) – peper en zout – zure room
Trek van de soepkip, wortel, laurier en tijm een bouillon. Zeef de bouillon, haal het vlees van de botten en verdeel in kleine stukjes. Snij de ui en knoflook fijn, de courgette in ½ plakjes van ½ cm, de paprika in stukjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de groenten toe en bak even mee. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca 15 min zachtjes koken. Voeg het kippenvlees, de bonen en mais toe en laat het goed warm worden. Maak op smaak met peper en zout.
Schep per bord een lepeltje zure room op de soep.