1 prei – 2 t knoflook – 1 ltr kippenbouillon met het vlees of bouillon van blokje met 150 gr kipfilet – 100 gr pinda’s – 3 flinke el pindakaas – 2 el tomatenpuree – ½ rode peper – 1 el ketjap – ½ el bruine basterdsuiker – wat verse selderij – 100 gr taugé of afalfa – peper en zout.
Pinda’s malen in keukenmachine of hakker van de staafmixer. Breng de bouillon aan de kook, voeg de kipfilet toe en laat nét gaarkoken. Haal de filet uit de bouillon en snij in kleine reepjes. Snij de prei in ringetjes, hak de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de bouillon en laat de prei beetgaar worden. Voeg de gemalen pinda’s, pindakaas, tomatenpuree, fijn gesneden peper, ketjap en suiker toe aan de bouillon. Roer tot er een mooie, wat gebonden soep ontstaat. Voeg de kip en fijn gesneden selderij toe en laat goed warm worden. Maak op smaak met peper en zout. Roer vlak voor het serveren de taugé of afalfa erdoor.