Pompoensoep op Thaise wijze

1 pompoen van ca 1,5 kg – 1 ui – 2 t knoflook – 1 rode peper – 2 cm verse gember – 2 el zonnebloemolie – ½ el bruine basterdsuiker – 1 stengel sereh of 1 tl serehpoeder – 5 dl bouillon – 4 dl kokosmelk – 2 el vissaus – 1 el limoensap – 4-6 takjes verse koriander

Pompoen schoonmaken: doormidden snijden en zaden met zaadlijst verwijderen. Pompoen schillen (een oranje hokaido pompoen hoeft niet geschild te worden) en in stukjes snijden van 2 cm. Ui, gember en knoflook pellen en fijn snijden. De peper in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en fijn snijden. Fruit dit alles in de olie tot het lekker geurt. Voeg de pompoen toe en bak even mee. Voeg de suiker, sereh en bouillon toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in 30 min de pompoen gaar worden. Verwijder de stengel sereh en pureer de soep. Voeg de kokosmelk en vissaus toe. Maak de soep op smaak met limoensap, peper en zout.
Snij korianderblad fijn en roer op het laatst door de soep.