1 ui – 2 t knoflook – 1 aubergine – 1 courgette – 1 rode en 1 groene paprika – 1 blijk tomatenblokjes – 1 blik witte bonen (800 gr) – 1 blijk tomatenpuree van 140 gr – 2 el olijfolie – 2 tl Provençaalse kruiden (tijm, marjolein, rozemarijn, bonenkruid of dragon, laurier) – 1,5 ltr bouillon (zelfgemaakt of van bouillontabletten) – 100 gr belegen kaas, geraspt – z&p
Ui en knoflook fijn snijden, aubergine, paprika en courgette wassen en in kleine stukjes snijden. Bonen afspoelen en laten uitlekken.
Bak ui en knoflook aan in de olie, voeg de groenten toe en bak 5 min mee, af en toe omscheppen.
Roer de tomatenpuree erdoor, heel even meebakken. Roer de kruiden erdoor en voeg de bouillon en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Roer de uitgelekte witte bonen erdoor en laat warm worden. Maak op smaak.
Strooi de kaas over de soep. (bord, kom)