Vissoep uit Italie

(maaltijdsoep)

500 gr visfilet (gemengd: kabeljauw, tilapia, zalm, zeewolf etc) – olijfolie – 2 t knoflook – 2 takjes tijm – 1 prei – 1 winterwortel –1 rode paprika – ½ venkelknol – 3 stengels bleekselderij – klein blikje tomatenpuree – 1 ltr visbouillon – 2 dl droge witte wijn – 100 gr kleine pasta (bv schelpjes, elleboogjes) – 3 vleestomaten – 2 el pesto

Snij de visfilet in stukken van 2 cm, meng met 2 el olijfolie, fijn gehakte knoflook en tijmblaadjes. Laat dit 30 min intrekken. Ontvel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snij in stukjes. Snij de prei in dunne ringen, wortel in halve dunne plakjes, bleekselderij in boogjes, paprika in stukjes, venkel in reepjes. Bak de groenten, behalve de tomaat, 3 min in 1 el olie, voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 min mee. Voeg de bouillon, wijn, pasta, vis  en blokjes tomaat toe. Laat ca 15 min zachtjes koken. Roer vlak voor het serveren de pesto door de soep en maak op smaak met peper en zout.