Wortelsoep met kokos (vegan)

1 kg winterwortel – 1 grote ui – 2 t knoflook – 1 rode peper – 11/2 ltr kruidenbouillon – 5 cm gember – 2 t ketoembar – 2 tl kerriepoeder – 2 dl kokosmelk – verse koriander – p&z – 2 el olie

De ui en knoflook pellen en fijn snijden. Gember schillen en fijn snijden. Peper halveren, zaadjes eruit halen en fijn snijden. Fruit in de hete olie de ui met gember, rode peper en knoflook. Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Voeg deze met de ketoembar en kerriepoeder toe aan het uimengsel en fruit even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca 30 min zachtjes koken en pureer de soep.  Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep zonder te laten koken. Maak op smaak met peper en zout.
Hak de koriander grof en strooi over de soep.