deeg: 200 gr bloem – 150 gr boter – 50 gr suiker – 2 eidooiers – snuf zout – vulling: 800 gr abrikozen in pot – 100 gr witte amandelen – 100 gr suiker – 100 gr zachte boter – 2 eieren – 50 gr zelfrijzend bakmeel – abrikozenjam – geschaafde amandelen – poedersuiker
Snij de boter in kleine stukjes. Maak een deeg van de gezeefde bloem, boter, suiker en eidooiers. Als het deeg nog te stevig is voeg dan wat water toe, begin met een ½ el. Vet een springvorm in van 24 cm en bestrooi met bloem. Schud het overtollige bloem eruit. Bekleed de vorm met het deeg en zet koel weg. Maak de vulling:
Abrikozen laten uitlekken, amandelen fijn hakken. Mix de suiker en de zachte boter tot een zacht mengsel. Klop er de eieren 1 voor 1 door. Roer de fijngehakte amandelen en zelfrijzend bakmeel erdoor.
Besmeer de deegbodem met abrikozenjam, schep hierop het amandelmengsel, verdeel goed. Leg de abrikozen op de amandelcrème. Verwarm de oven voor op 180oC.
Bak de taart 40 min, haal uit de oven en bestrooi met de geschaafde amandelen en poedersuiker. Zet 10 min terug in de oven om het schaafsel wat te laten kleuren.