200 gr bloem – 95 gr boter – 1 eidooier – 1-2 el water – snuf zout – crème: 100 gr boter – 100 gr suiker – 1 ei – 1 eidooier – 2 tl kirsch – 100 gr gemalen amandelen – 15 gr bloem – 3-4 rijpe peren – 2-3 el suiker
Van bloem, boter, eidooier, water en zout een deeg maken,(zie deegsoorten, zandtaartdeeg) rol uit bekleed een bakvorm van 24 cm die is ingevet en met bloem bestoven. Zet 30 min in de koelkast. Crème:
Roer de boter zacht , voeg de suiker toe en klop tot de suiker oplost. Voeg de eidooier + hele ei toe en klop tot een luchtige crème. Klop de kirsch er geleidelijk door. Spatel de gemalen amandelen en gezeefde bloem erdoor. Schep de crème in de deegvorm, strijk glad met een nat mes.
Schil de peren, haal klokhuis eruit en snij ze in plakjes. Leg deze op de crème. Zet de taart onder het midden van de oven en bak 10-15 min op 200o C. Bak daarna 5- 10 min verder bij 175 oC. Bestrooi de taart met de suiker en zet de taart 20 min terug in de oven zodat de suiker carameliseert.