deeg: 175 gr bloem – 50 gr witte basterdsuiker – 125 gr boter – 1 ei – 1 tl citroenrasp – vulling: 8 grote verse perziken – 2 dl slagroom – 3 eieren – 65 gr witte basterdsuiker – 1 zakje vanillesuiker – 3 el nogatine – 4 el abrikozenjam – 2 el abrikozenlikeur
Maak een deeg (zie deegsoorten, zandtaartdeeg) en bekleed hiermee een ingevette en bebloemde bakvorm van 26 cm. Ontvel de perziken, halveer en haal de pit eruit. Pocheer ze 15 min in kokend suikerwater (100 gr suiker + 2 ½ dl water) Laat ze goed uitlekken. Snij iedere helft in 2en.
Klop de slagroom met de eieren, suiker en vanillesuiker. Giet in de deegvorm, leg hierop de perziken. Bestrooi met de nogatine. Bak 45 min in een voorverwarmde oven van 175o C.
Roer de jam los met de likeur en besmeer hiermee de nog warme taart. Laat daarna verder afkoelen.
ipv jam kan de taart ook bestrooid worden met poedersuiker.