2 uien – 4 t knoflook – 5 cm gember – 1 rode peper – 2 el olie – 400 gr pompoen – 400 gr gemengde groenten – 2 tl ketoembar – 3 kruidnagels – 5 cm kaneel – ½ tl cayennepeper – 2 tl mosterdzaad – 1 tl kurkuma – 250 ml groentebouillon – 1 el sojasaus – 2 grote onrijpe bananen – 400 ml kokosmelk – 1 limoen – (verse) oregano – verse koriander
De uien met gember, peper en knoflook pureren in de vijzel. Daarna fruiten in 2 el olie. Snij de pompoen in blokjes van 1,5 cm en bak even mee. Voeg dan de kruiden koriander t/m kurkuma toe, goed omscheppen. De groenten schoonmaken en in stukjes/ blokjes snijden van 1,5 cm. Toevoegen aan het pompoenmengsel en even meebakken. Voeg 2 dl water en de sojasaus toe, breng aan de kook en op laag vuur de groenten ca 10 min laten sudderen. Voeg dan de kokosmelk, oregano en limoensap toe, laat het mengsel indikken. Snij de bananen in plakjes en voeg deze toe en laat nog 5 min zachtjes pruttelen. Maak op smaak met peper, zout en soja saus. Bestrooi met gehakte koriander.