Chili met zoete aardappel (vegan)

200 gr zoete aardappel – 1 ui – 2 t knoflook – 1 r paprika – 2 tomaten – 1 el olijfolie – 400 gr tomaatblokjes – 70 gr tompuree – 1 el komijn – 1 el ketoembar – 1 el chilivlokken – 1 tl kaneel – 150 gr mais – 200 gr kidneybonen – verse koriander – 1 avocado – 1 limoen – p&z – 400 gr rijst

Aardappel schillen en in blokjes snijden, 5 min koken. Ui en knoflook fijn snijden, paprika in blokjes en tomaat in plakjes. Ui en knoflook fruiten in olie, aardappel en paprika toevoegen en 2 min meebakken. Tomblokjes en tompuree erdoor roeren, breng op smaak met de specerijen en z&p. Schep de bonen mais erdoor en breng aan de kook. Laat goed warm worden en maak op smaak. Avocado in plakjes snijden, koriander grof hakken, limoen in partjes. Rijst gaar koken.

Serveer rijst met chili en garneer met avocado, limoenpartjes en koriander.