1 Chinese kool – 1 ui – 1 t knoflook – 250 gr champignons – 60 gr gepelde walnoten – 2 el olie – 75 gr zilvervliesrijst- ½ tl tijm – paar takjes peterselie – 100 gr zacht belegen kaas – 2 dl slagroom – klein blikje tomatenpuree – 1 tl marjoraan- peper en zout – 1 bolletje mozzarella
Haal 8 grote bladeren van de Chinese kool. Snij het dikke deel van de nerf horizontaal weg, zodat je ze gemakkelijker kunt oprollen. Breng ruim water aan de kook, leg de koolbladeren erin en blancheer 2 min. Schep uit de pan, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Kook de rijst gaar volgens verpakking. Afgieten en wat laten afkoelen. Champignons schoonmaken en in stukjes snijden. Hak de walnoten grof. Snij peterselie fijn.Rasp de kaas. De ui en knoflook fijn snijden en 2-3 min fruiten in de olijfolie. Voeg de champignons en tijm toe en bak mee, laat het vrijkomende vocht verdampen. Haal van het vuur en meng in een grote kom met de walnoten, gekookte rijst, geraspte kaas en maak op smaak met peper, zout en peterselie. Verdeel de rijst over de koolbladeren, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Verwarm de oven voor op 175 oC.
Roer de slagroom los met de tomatenpuree, maak op smaak met marjoraan, peper en zout. Giet de helft in een ingevette ovenschaal. Leg de pakketjes met de naad naar onderen in de schaal en schenk de rest van de saus erover. Bak 15-20 min in het midden van de oven. Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg op de koolrolletjes. Bak nog 5-10 min verder zodat de mozzarella smelt en goudbruin kleurt.