6 grote bladeren van Chinese kool – 100 gr couscous – 1 ui – 1 t knoflook – 1 el olie – 1 tl ras-el-hanout – 1 tl kerriepoeder – p&z – 1 dl bouillon – 50 gr amandelen, geroosterd – 1 dl slagroom – ½ el kerriepoeder – 50 gr milde kaas, geraspt
Snij van de koolbladeren de dikke nerf weg, zet deze even opzij. Blancheer de koolbladeren 1-2 min in kokend water. Laat uitlekken op een theedoek of keukenpapier, dep ze droog.
Couscous mengen met de ras-el-hanout. Overgiet met de hete bouillon, dek af en laat 5 min staan.
Rooster de amandelen, zonder vlies, en hak ze grof. Dit kan in een droge koekenpan, zonder vet op middelhoog vuur, regelmatig omschudden.
Ui en knoflook fijn snijden, de nerven van de koolbladeren in kleine stukjes snijden. Fruit dit alles in de olie, bestrooi met de ras el hanout, z&p, ca 5 min, regelmatig omscheppen. Roer de noten erdoor. Schep dit alles door de couscous en maak op smaak. Vul de koolbladeren: spreid de bladeren, leg de vulling in het midden, vouw de zijkanten over de vulling en rol op. Leg in een ingevette ovenschaal. Strooi de kaas erover.
Meng de slagroom met kerriepoeder, p&z, giet over de rolletjes. Zet 25-30 min in een oven van 175oC.
Lekker met een salade: witlof met veldsla, tomaatje, dressing bv