2 uien – 20 gr boter – 1 t knoflook – 1 appel – 1 banaan – 6 vijgen – 3 schijven ananas – 3 el rozijnen – 1 ½ el kerriepoeder – 4 el bloem – 1 kruidenbouillontablet – sap van de ananas – 1 dl room – 200 gr gemengde noten (ongezouten) – peper en zout – verse peterselie
De uien fijn snijden en fruiten in 20 gr boter. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit even mee. Snij het fruit in stukjes en voeg deze met de rozijnen en het kerriepoeder toe. Laat even sudderen en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg dan ananassap en kruidenbouillontablet toe. Laat het roerend binden tot een dikke ragout. Voeg dan de room en noten toe, verdun evt met water of ananassap en maak op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de fijngesneden peterselie erdoor.