Linzencurry met panir en cashewnoten

(India)

200 gr groene of rode linzen – 1 portie panir – 4 el olie – 2 el lichte sojasaus – 1 ui – 2 t knoflook – ½ rode peper – 1 cm verse gember – 1 el Indiase currypasta – 100 gr cashewnoten – verse koriander

De linzen opzetten met ruim water en in ca 45 min (groen) of 20 min (rood) gaar koken. Afgieten en uit laten lekken, bewaar het kookvocht. De panir in blokjes snijden van 1,5 cm en in 2 el olie rondom bruin bakken. Haal uit de pan en schep op keukenpapier. De ui, peper (zaadjes eruit), knoflook en gember fijn snijden en fruiten in 1 el olie, voeg dan de currypasta toe en fruit even mee. Voeg de gehakte cashewnoten, gekookte linzen en sojasaus toe en laat 5 min zachtjes pruttelen. Maak op smaak met peper en zout. Hak de koriander grof en roer dit door de curry.

Serveer met rijst en groenten.