Panir met erwten in kruidige saus

(India)

1,5 tl komijnzaad – 4 el olie – 1 flinke ui – 1,5 el ketoembar – 1 tl tarmeriek – 2 groene pepers – 1 cm verse gember – 2 t knoflook – 2 grote tomaten – 3 dl water – 100 gr diepvrieserwten – 1 portie panir (ca 250 gr) – bloem – 1 tl garam masala – zout – bosje verse koriander

Maak de panir van te voren. Snij het in blokjes van ca 1,5 cm bestuif met bloem en bak ze in 2 el olie rondom goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de erwten ontdooien. Snij de ui en knoflook fijn. Halveer de peper, haal het zaad eruit en snij het fijn. Schil de gember en hak het fijn. Hak de tomaten zeer fijn of pureer met de staafmixer. Verhit 2 el olie en roerbak hierin de komijn ca 15 sec tot het geurt. Voeg de uien toe en laat ze omscheppend lichtbruin kleuren. Voeg de ketoembar, tarmeriek, pepers en gember toe en roerbak ca 2 min. Schep de tomaten + zout naar smaak erdoor en laat 5 min zachtjes pruttelen. Voeg het water toe, breng aan de kook, laat op laag vuur 5 min zachtjes koken. Voeg de gebakken panir toe en laat 10 min zachtjes pruttelen zodat de panir opzwelt en de smaken opneemt. Voeg de garam masala, 2 el gehakte koriander en de ontdooide erwten toe en laat op middelhoog vuur 2-3 min doorkoken. Voor het serveren bestrooien met 2 el gehakte koriander.