8 flinke tomaten – 50 gr boter – 1 groene + 1 gele paprika – 750 gr Emmenthalerkaas – 1 tl paprikapoeder – peper en zout – 1 tl marjoraan – klein blikje tomatenpuree – 1,5 dl slagroom – 1 glas droge witte wijn – ½ el maïzena
Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Doe ze in een pan met dikke bodem, samen met de boter en laat op een laag vuur (5-20 min) roerend zacht worden. Paprika’s in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de tomaten. Laat ca 2 min zachtjes smoren. Rasp de kaas en laat het beetje bij beetje, steeds roerend, smelten in het tomatenmengsel. Voeg de kruiden, tomatenpuree, room, peper en zout toe. Roer de maïzena los met wat wijn en roer door het mengsel. Breng aan de kook en laat in 1-2 min binden. Roer de rest van de wijn erdoor en maak op smaak met peper en zout.
Serveer met brood naar keuze (in dikke plakken gesneden), en diverse groenten, bv broccoli, bloemkool, champignons, (geblancheerde) courgette.
De Emmenthalerkaas kan vervangen worden door een andere kaas, bv Comté, of Gruyére, Hollandse boerenkaas.